Як красиво і цікаво прикрасити невелику терасу на дачі?

Итальянская мебель под ключ в любой точке мира напрямую от производителей! Обращайтесь за бесплатной консультацией!
Email: [email protected] Телефон: +393 40 5109357 Skype: alexei9394

Тераса – це своєрідний, трохи піднятий ділянку, який розташовується на дачній ділянці, біля приватного або заміського будинку. Тераса може мати різне призначення, але найчастіше це прибудинкова територія, яка супроводжує вхід в житло. Немає сенсу зводити занадто складну і дорогу споруду, тому найчастіше терасу роблять максимально простою і зручною.

Однак багато власників котеджів вважають за краще, щоб ця територія була красивою і ошатною. Але як його прикрасити, якщо він дуже маленького розміру? Способів прикрасити малогабаритну терасу на дачі величезна кількість, про деякі з них ми зараз і розповімо нашим читачам.

застосування текстилю

Одним з найбільш бюджетних і простих варіантів оформлення невеликої тераси на дачі є додавання в дизайн текстилю. Прозорі штори з цікавими візерунками відмінно виглядають між дерев'яними балками, а також мають практичну функцію – захищають від пекучого сонця, протягів і комарів. Саме такі штори дозволяють надати території житловий і комфортний вигляд. В даному випадку ідеально підійдуть штучні тканини і вироби з акрилу, які відрізняються підвищеною міцністю, зносостійкістю і стійкістю до ультрафіолету. Крім того, текстиль можна використовувати і в інших деталях:

  • оббивка садових меблів;
  • скатертини;
  • пледи;
  • декоративні наволочки на подушках і так далі.

Всі ці прикраси роблять терасу приємним і домашнім затишним місцем для відпочинку. Найкраще вибирати декоративні елементи в єдиному кольорі і стилі.

живі рослини

Навіть найвужчій і маленькій терасі країни можна розмістити кілька горщиків з квітами. Однак в цьому випадку важливо продумати схему озеленення у всіх деталях, адже якщо на терасу падає тінь, то краще вибрати тіньолюбні види зелені: папороть, туя, кактус, карликові троянди і так далі. Біля стіни будинку можна розмістити в'юнкі рослини – плющ, наприклад, красиво чіпляється в міру зростання до стіни, створюючи дуже красиве вертикальне озеленення.

Якщо місця зовсім мало, то рослини можна розмістити з боків стіни або із зовнішнього боку підвіконь. Також в міні-городі можна посадити різні культури і зелень: м'яту, кріп, салат, огірки і навіть помідори.

Підсвічування

Одним з найпростіших варіантів оформлення невеликої тераси є додавання освітлення. Гірлянди або садові ліхтарики відмінно підійдуть як для відкритих, так і для критих терас. Однак слід врахувати, що потрібно використовувати для вулиці спеціальні пристосування, які мають захист від підвищеної вогкості.

Серед найбільш популярних і цікавих варіантів освітлення тераси варто виділити наступні:

  • свічки – масивні і важкі свічки в свічниках або скляних келихах відмінно підійдуть для тимчасового освітлення тераси, важливо стежити за безпекою;
  • світильники – електричні, акумуляторні пристрої або пристрої на сонячних батареях можуть кріпитися прямо на стіну, при цьому є можливість вибирати моделі у вигляді казкових істот, скульптур, ліхтарів та інших форм;
  • світильники під навісом є найскладнішим в реалізації, але ефективний варіант декорування тераси, потрібно лише зняти проводку і красиво зафіксувати світильники.

Важливо підібрати освітлення таким чином, щоб воно давало достатньо світла в нічний час, так як вечорами на терасі люди відпочивають і приємно проводять час.

Плитка

Одним з цікавих, але досить трудомістких способів оформлення невеликої тераси на дачі є декор плиткою. Звичайно, плиткою тераси можуть займатися навіть новачки, але доведеться витратити багато часу і сил. Спочатку потрібно очистити поверхні, організувати стяжку з цементу, а потім нанести плитку на спеціальний клей. Важливо вибрати морозостійкий матеріал з достатньою шорсткістю, щоб він не ковзав в морози і дощі.

Звичайно, можна обробити підлогу тераси і дерев'яними дошками, але плитка прослужить набагато довше і виглядає багатше і красивіше.

Декор різних речей і аксесуарів

Не обов'язково купувати декоративні елементи в магазинах. Часто на дачі праві цікаві, але абсолютно непотрібні речі. І незважаючи на те, що багато хто може подумати, що це сміття, з них можна зробити цілком пристойні прикраси.

Наприклад, стара бочка для дощу може виглядати як стильний предмет меблів – її потрібно просто прикрасити і пофарбувати. А зі старих дерев'яних ящиків можна зробити красиві рамки на стіні, в які потім можна вставити фотографії або картини. З дерев'яного бруса можна зробити дуже практичний і нестандартний диван-лавку.

Вироби ручної роботи

Часто діти з дитячих садків привозять цікаві вироби, особливо цікаві і красиво виглядають вироби з натуральних матеріалів, підготовлені до зустрічі осені.

Саме такого плану, але дещо складніше, можна виготовити вироби для декорування тераси: морську гальку, пофарбовану яскравими фарбами, годівниці для птахів з дерева, випалені натюрморти, орігамі і багато іншого.

Таким чином, стає зрозуміло, як прикрасити мініатюрну терасу на дачній ділянці. Іноді навіть не потрібно багато витрачати – просто проявіть фантазію і кмітливість.

Итальянская мебель под ключ в любой точке мира напрямую от производителей! Обращайтесь за бесплатной консультацией!
Email: [email protected] Телефон: +393 40 5109357 Skype: alexei9394

Related Posts